Diabetespatiënt die mensen aanreed vrijgesproken

Print
Diabetespatiënt die mensen aanreed vrijgesproken

Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Kerkrade - De 69-jarige diabetespatiënt Emiel Scheffers, die op 1 oktober 2014 een ernstig ongeval veroorzaakte op het Carboonplein in Kerkrade, is vrijdag door de rechter vrijgesproken.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een taakstraf van zestig uur plus een rijontzegging van een jaar.

Kinderwagen
Bij het ongeval raakten zes mensen gewond. Onder de slachtoffers waren een moeder en haar kind. De vrouw werd geschept, toen ze met de kinderwagen over de stoep liep. 

Justitie vond dat de man alsnog een straf verdiende voor onvoorzichtig rijgedrag. Zo zou Scheffers de macht over het stuur hebben verloren als gevolg van medicijngebruik en nam hij een bewust risico. De rechter ging daar echter niet in mee.

Scheffers zelf houdt er een andere lezing op na. Hij ging naar de super om inkopen te doen. Eenmaal binnen voelde hij zich slecht en is hij weer naar zijn auto gelopen. Toen hij zich weer wat beter voelde is hij weggereden. Na twee bochten werd hij onwel. Wat er daarna is gebeurd, kan hij zich niet meer herinneren.

Advocaat Jegers van Scheffers noemt de vrijspraak een "terechte uitspraak". "Het is volstrekt helder dat het om een ongeluk gaat."

Lees ook: Waarom reed een 69-jarige diabetespatiënt zes mensen aan?

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje