Dodelijk ongeluk: 'onderzoek belgegevens ten onrechte nagelaten'

Print
Dodelijk ongeluk: 'onderzoek belgegevens ten onrechte nagelaten'

Afbeelding: iStock

In het onderzoek naar een ongeluk, waarbij de 18-jarige Justin van Hemert uit Amstenrade op 25 maart 2016 het leven verloor, is verzuimd de belgegevens van de veroorzaker op te vragen.

"Dat had natuurlijk wel moeten gebeuren”, zei officier van justitie Luthuli vrijdag voor de rechtbank in Maastricht. Hij eiste 200 uur werkstraf en een rijverbod van tien maanden tegen de 40-jarige verdachte uit Heerlen.

Brommer
Niet uitgesloten kan worden dat Mounir M., die keerde op de Nicolaas Beetsstraat in Heerlen terwijl Justin op zijn brommer aan kwam rijden, tijdens die bijzondere verrichting zat te bellen. Maar dat kan evenmin worden aangetoond, omdat er geen onderzoek is gedaan naar zijn belgegevens. Nu kan dat niet meer, omdat deze gegevens niet langer dan een jaar worden bewaard door providers.

Overtuigd
Vader Olaf van Hemert is er na de zitting nog meer van overtuigd dat Mounir M. wel belde achter het stuur. Er is een politiefoto van vlak na het ongeluk waarop de man inderdaad belt, maar in de belhistorie van zijn telefoon is dat gesprek niet terug gevonden.

Van Hemert vermoedt dat hij enkele gesprekken heeft gewist. In zijn slachtofferverklaring riep Van Hemert mensen "zich bewust te zijn van hun gedrag in het verkeer."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen