Vier jaar cel voor overval Roermond

Print
Vier jaar cel voor overval Roermond

Afbeelding: ANP Xtra

De 22-jarige Luciano P. uit Tegelen moet vier jaar de cel in voor een overval op een huis in Roermond.

Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag gevonnist. Daar bovenop moet hij nu een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van een half jaar toch gaan uitzitten.

P. zou de overval samen met Gianni Q. gepleegd hebben, een van de verdachten van de moord op Ömer Köksal uit Blerick. In die zaak was P. in eerste instantie ook verdachte, maar hij werd later vrijgelaten.

'Grootste gemak'
De overvallers eisten 1200 euro van de bewoner van het Roermondse pand. Geld dat ze naar eigen mening nog van hem tegoed hadden. Volgens de rechtbank toont dit aan dat er mensen zijn die zich niets aantrekken van anderen en “met het grootste gemak en louter vanwege incassobeleid, een woningoverval kunnen plegen.”

Tegen P. was door Justitie een straf van acht jaar geëist. De rechtbank komt veel lager uit en baseert zich daarbij op landelijke richtlijnen.

Aanstichtster
De 20-jarige Majda Q. uit Roermond is vanwege dezelfde overval veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Volgens justitie is zij de aanstichtster van de overval. Ze zou hebben getipt dat de bewoner geld in huis had. Justitie had tegen haar vier jaar cel geëist. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje