'Scouting, wandelen en waterbuffer op oud complex VV Scharn'

Print
'Scouting, wandelen en waterbuffer op oud complex VV Scharn'

Afbeelding: Loraine Bodewes

Het nieuwe onderkomen van de scouting Heer in een groene wandelomgeving met sport- en speltoestellen, en de aanleg van een waterbuffer.

Dat zou de toekomstige bestemming moeten zijn van het voormalige sportcomplex van VV Scharn langs de Akersteenweg in de Maastrichtse wijk Heer.

Vastomlijnd
Tot die conclusie is een werkgroep gekomen, die bestaat uit een afvaardiging van gemeente Maastricht, omwonenden en de scouting Heer. Hoewel een gemeentewoordvoerder benadrukt dat er nog geen sprake is van een vastomlijnd plan, lijkt niks een dergelijke ontwikkeling in de weg te staan.

Woningbouw op het terrein, de aanvankelijke bestemming, is immers definitief van de baan. De woningen die langs de Akersteenweg zouden worden gebouwd, zijn inmiddels gepland langs de Groene Loper, het nieuwe natuurgebied bovenop de A2-tunnel. 

Onkruid
Het voormalige sportcomplex van VV Scharn wordt al ruim tien jaar niet meer gebruikt, omdat de club verhuisde naar een nieuw onderkomen aan de Bemelerweg, een steenworp verderop. Sindsdien ligt het terrein braak en heeft het onkruid er vrij spel. Het clubgebouw is inmiddels gekraakt; de gemeente is nog steeds met de krakers in gesprek over alternatieve woongelegenheid.

Het clubgebouw zou het onderkomen moeten worden van de scouting Heer, die nu nog is gehuisvest in de Sterre der Zeestraat. De twee voormalige voetbalvelden zouden volgens de werkgroep een groen wandelgebied met diverse spel- en sportvoorzieningen moeten worden. Daarnaast is het idee om op het complex een waterbuffer aan te leggen, omdat er in de omgeving al jarenlang sprake is van wateroverlast.