Relatieconflict mogelijk oorzaak bomalarm Gennep

Print
Relatieconflict mogelijk oorzaak bomalarm Gennep

Afbeelding: Theo Peeters

Gennep - De 24-jarige man uit Well die donderdagavond in Gennep werd opgepakt omdat hij vermoedelijk explosieven in zijn auto had liggen, had waarschijnlijk een relatieconflict. Dat meldt de politie.

Het is nog steeds niet duidelijk of het inderdaad om explosieven ging. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de aangetroffen spullen meegenomen voor onderzoek.

Straat afgesloten
De politie trof donderdagavond in een aan de Kleermakersgroes in Gennep een auto aan en had het vermoeden dat daar een explosief in lag. Daarop werd de EOD gealarmeerd en de straat afgesloten. De 24-jarige werd in een pand in de buurt aangehouden.

Lees ook: Mogelijk explosieven in auto Gennep en woning Well

Verdachte vast
Vervolgens besloot de politie de woning van de man in Well aan de Koperslagerstraat te doorzoeken. Daar werden spullen gevonden die mogelijk gebruikt kunnen worden voor het maken van een explosief. Ook die zijn door de EOD meegenomen. 

De verdachte zit nog vast  en wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de exacte gang van zaken is nog in volle gang.   

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu