Beslag op loon geschorste gemeentesecretaris Leudal

Print
Beslag op loon geschorste gemeentesecretaris Leudal

Afbeelding: iStock

Haelen - De gemeente Helmond legt beslag op het loon van de nog altijd geschorste gemeente- secretaris van Leudal, Diana Noppers. De rechtbank gaf daar deze week toestemming voor.

De gemeente Helmond stelt alles in het werk om de geleden schade door haar voormalige werknemer Pieter H. te verhalen op hem en zijn ex-partner Diana Noppers.

De inmiddels in Sittard woonachtige H., die jarenlang een relatie had met de nu al maanden geschorste gemeentesecretaris van Leudal, wordt ervan verdacht als hoofd interne dienst voor ruim 400.000 euro te hebben gefraudeerd.

Lees meer: Helmond stelt deel van ‘fraudegeld’ veilig

Verbouwen
Hij zou onder meer op kosten van de gemeente Helmond de tuin van zijn en Noppers’ toenmalige privéwoning in Echt hebben laten verbouwen, geluidsapparatuur hebben aangeschaft en voor tienduizenden euro’s aan kleding voor hem en Noppers hebben gekocht. Het Openbaar Ministerie verdenkt Noppers ervan geld dat H. via zijn frauduleus handelen verkreeg te hebben witgewassen.

Rechtbank
Helmond heeft nu beslag laten leggen op het loon van Noppers en de pensioenrekeningen van haar en H.. Daarvoor gaf de rechtbank deze week toestemming. Concreet betekent dit dat het geld dat Leudal betaalt aan Noppers tijdelijk wordt geparkeerd op een rekening bij een deurwaarder. Tot aan de uitspraak in de strafzaak tegen Noppers en H. moet ze het doen met een inkomen op bijstandsniveau.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen