MVV nog niet zeker van deelname aan play-offs

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV is na een gelijkspel vrijdagavond tegen FC Oss nog niet zeker van deelname aan de play-offs.

Naaste concurrenten Almere City en FC Volendam verloren hun duel. Maar het duel FC Den Bosch-FC Emmen werd vrijdagavond niet gespeeld.

Op doelsaldo
FC Den Bosch kan MVV nog inhalen op doelsaldo en ook Almere City kan de Maastrichtenaren nog voorbijsteken. MVV speelde zelf gelijk in eigen huis. Tegen FC Oss werd het 1-1, nadat de Maastrichtenaren het laatste kwartier met tien man speelden wegens een rode kaart voor Luc Mares.

Moeizaam
De wedstrijd in Maastricht kwam bijzonder moeizaam op gang. Pas in de veertigste minuut viel de eerste doelkans te noteren. FC Oss-aanvaller Koen van der Biezen zette centrale verdediger Steven Pereira op het verkeerde been en haalde uit. Michael Verrips moest zich strekken om de bal uit het net de houden.

Een minuut later was Oss alweer in de buurt van een treffer. Fatih Kamaci schoot op doel, maar Shermar Martina haalde de bal vlak voor de lijn weg.

Vlak voor rust was er een kans voor MVV. Een snaarstrakke voorzet van Jonathan Okita kon nét niet worden aangeraakt door de mee opgekomen Joeri Schroijen.

Veelbelovend
De tweede helft begon veelbelovend. Kelechi Nwakali schoot van een meter of 25 rakelings over het doel, toen hij eventjes de ruimte had. MVV had meer balbezit. Maar bleef lang ongevaarlijk.

Tot het moment dat Joeri Schroijen zijn eerste goede voorzet van de wedstrijd gaf. Jonathan Okita kwam richting de eerste paal lopen en scoorde zijn achttiende treffer van het seizoen.

Ongelukkig
De 1-0 was echter geen opmaat voor meer, al was opnieuw Okita dichtbij een treffer. De gelijkmaker van Oss was een ongelukkige tegentreffer. Norichio Nieveld kopte de bal uit een corner op de lat. De bal belandde vervolgens echter op de rug van Verrips en verdween vervolgens over de lijn.

Het werd nog erger voor MVV. Een kwartier voor tijd kwam het met een man minder te staan. Luc Mares pakte zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig gaan douchen.

Penibel
FC Oss vocht voor zijn laatste kans en stoomde op richting het doel van Verrips. Het werd een aantal keren penibel voor het MVV-doel. De Maastrichtenaren mochten van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef. Een grote kans na een voorzet van Christophe Janssens was het enige wapenfeit van MVV na de rode kaart van Mares.

Volgende week moet MVV aantreden tegen koploper Jong Ajax.