Fortuna wint, maar moet promotiefeestje uitstellen

Print
Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd vrijdagavond tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht met 0-1 gewonnen. Omdat NEC ook met 2-0 won van Jong AZ, moeten de Sittardenaren een promotiefeestje nog even uitstellen.

Fortuna begon goed aan het duel, werd ook een paar keer gevaarlijk, maar kon dat niet lang volhouden. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Jong Utrecht beter in het spel. Het waarschuwde Fortuna met drie gevaarlijke schoten van buiten het strafschopgebied. Keeper Aykut Özer stond steeds paraat, óók toen Jeredy Hilterman de 1-0 dreigde binnen te glijden.

Kijk hier nog even hoe de wedstrijden verliepen

Lege goal
De meeste mogelijkheden mochten dan voor de thuisploeg zijn, de grootste was toch zeker voor Fortuna. Het was bijna rust toen André Vidigal voor een lege goal, praktisch op de doellijn de bal nog naast wist te krijgen. Even later ging een kopbal van diezelfde Portugees net over. Al met al was het te slordig, met veel misverstanden en te weinig overtuiging.

Na een uur spelen zorgde Lars Hutten voor een zucht van verlichting. Hij trok de zestien binnen, passeerde een tegenstander en schoot in de lange hoek binnen: 0-1. Genoeg voor de winst, maar nog niet voor promotie naar de eredivisie. Al werd het matchpoint wel alvast gevierd in het stadion, dat op een plukje Utrecht-fans na gevuld was met enkel Fortuna-supporters.

Titel nog mogelijk
Fortuna kan volgende week tegen Jong PSV in eigen huis promotie veiligstellen en zelfs nog de titel pakken. Dan moet Jong Ajax punten verspelen tegen MVV.

Video's
In de video's reacties  van Lars Hutten en Todd Cantwell.

'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '38081591', 'cache_st': '1406844806', 'entry_id': '0_1jizzene' });