Lijnders kan met NEC in slotronde nog titel pakken

Print
Lijnders kan met NEC in slotronde nog titel pakken

Afbeelding: Orange Pictures/Rob Koppers

Hoewel het niet gemakkelijk zal zijn, kan trainer Pepijn Lijnders met NEC zelfs nog de titel pakken in de Jupiler League.

De ploeg van de coach uit Broekhuizen (73 punten, doelsaldo +36) moet in het laatste wedstrijd wel een achterstand op koploper Jong Ajax (76 punten, doelsaldo +34) en nummer twee Fortuna Sittard (75 punten, doelsaldo +39) goedmaken. Beide concurrenten wonnen vrijdag ook. Mocht NEC boven Fortuna eindigen dan keert de Gelderse club na één seizoen terug naar de eredivisie.

Belabberd
NEC speelde een belabberde eerste helft, waaraan de thuisploeg overigens nog goed begon. In de rust greep Lijnders in. De coach verving de geblesseerde Ted van de Pavert en onzichtbare Steeven Langil voor Frank Sturing en Ole Romeny, producten uit de eigen kweekvijver. 

Aandeel
Romeny had meteen een aandeel in de openingsgoal, zij het zijdelings. Zijn mislukte voorzet met buitenkant voet werd door Groeneveld met gevoel neergelegd voor Achahbar. De spits volleerde raak. Na de goede start kroop NEC een kwartier voor tijd door het oog van de naald. Toen Kai Koreniuk schuin voor het doel opdook. Keeper Joris Delle tikte de inzet van de oud-Vitessenaar naast. In de 82ste minuut gooide NEC alsnog het duel op slot. Opnieuw was Romeny betrokken bij de NEC-goal. Dit keer als aangever bij de 2-0 van Groeneveld.