rechtbank

Twee jaar cel geëist voor ‘dagelijkse’ doodsbedreiging

Print
Twee jaar cel geëist voor ‘dagelijkse’ doodsbedreiging

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Meer dan anderhalf jaar lang stuurde Peter P. (59) uit Nieuw Bergen zijn ex-vriendin per post en via nepaccounts op Facebook doodsbedreigingen. Hij zou daarvoor twee jaar moeten brommen, vindt het Openbaar Ministerie.

P. kwam tot zijn daden nadat de relatie met zijn ex-vriendin eindigde. Daarop zocht hij na avonden in de kroeg het huis van zijn ex op om er vernielingen aan te richten aan de tuin, het huis of haar auto.

Dode vrouwen
Korte tijd later kreeg het slachtoffer ook anonieme post toegestuurd: enveloppen (uiteindelijk 126 in totaal) gevuld met plaatjes van gewelddadige scènes van dode vrouwen en teksten dat dit ook haar lot zou worden. Die dreigementen kreeg ze ook via ‘nepaccounts’ op Facebook.

Weinig doen
Anderhalf jaar lang ging dat zo door. De politie kreeg diverse aangiftes van het slachtoffer, maar kon naar eigen zeggen weinig doen. "We hadden eerder moeten acteren”, zei de officier van justitie gisteren voor de rechtbank in Roermond. Pas nadat het slachtoffer hulp inriep van het tv-programma Gestalkt van SBS6 waren er genoeg bewijzen om P. op te pakken, stelt het OM, die deze ernstige zaak nu stevig wil bestraffen: met twee jaar cel.

Vernieling
"Hier is iemand dagelijks met de dood bedreigd.” Omdat de verdachte alle beschuldigingen op één vernieling na ontkent, pleitte de advocaat van P. voor de bedreigingen en overige vernielingen vrij te spreken. Mocht de rechtbank dat anders zien, stelde ze een voorwaardelijke straf voor. Dat geeft P., die inmiddels in Engeland verblijft, een extra beweegreden om niet naar Nederland terug te keren.

Een beloning in plaats van straf, betitelde de officier van justitie dat voorstel. Vooral omdat P. sinds zijn vertrek naar Engeland zich niet meer houdt aan de afspraken waarmee hij in vrijheid kwam lopende het strafrechtelijke onderzoek. "Hij komt zich zelfs nu niet verantwoorden.” Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen