Mist rond avances tussen Roda en Club Brugge

Print
Mist rond avances tussen Roda en Club Brugge

Bart Verhaeghe. Afbeelding: De Standaard

Is Club Brugge geïnteresseerd in een overname van Roda JC of niet? De avances van de Belgen leken serieus, maar onderweg zijn er de nodige obstakels opgedoemd.

Eén ding staat in ieder geval vast: voorzitter Bart Verhaeghe van Club Brugge, een puissant rijke vastgoedmagnaat die veel invloed heeft in het Belgische voetbal, heeft de afgelopen tijd een aantal keer om de tafel gezeten met Roda-eigenaar Frits Schrouff en diens adviseurs.

Verhaeghe bevestigde dat vrijdag tegenover diverse Belgische media. En ook goed ingevoerde bronnen rond Schrouff – die zelf niet bereikbaar was voor een reactie – beweren dat er is gesproken met de Brugge-topman.

Uiteen
Maar daarna lopen de lezingen uiteen. Uit het Kerkraadse kamp sijpelen berichten door dat Schrouff er zeer serieus werk van heeft gemaakt om zijn aandelen onder de aandacht te brengen van Verhaeghe.

De zakenman is succesvol, heeft een degelijke reputatie in België en is een heel andere partij dan bijvoorbeeld Salar Azimi, de Nederlands-Iraanse miljonair die al champagne spuitend flirtte met Roda. En Club Brugge geldt als een Belgische topclub, met diverse dwarsverbanden met Roda. Zo speelde de sterspeler van Brugge, Ruud Vormer, in het verleden in het Parkstad Limburg Stadion.

Onderzoek
Maar het enthousiasme van de Brugge-delegatie zou flink afgenomen zijn na onderzoek van de boeken van Roda JC. De financiële situatie van de Kerkraadse club is nog altijd wankel. Elk seizoen wordt met een aanzienlijk tekort afgesloten en Schrouff moet voortdurend alle gaten dichten.

Verhaeghe zei vrijdag tegen Het Laatste Nieuws dat een overname niet aan de orde is. Het zou louter om een mogelijke samenwerking gaan. "Club onderzoekt verschillende pistes om sterker te worden. We willen onze jonge talenten meer speelgelegenheid op  goed niveau bieden. Roda is een optie, maar op dit moment is er helemaal niets concreet." 

Vizier
Brugge zou ook Slask Wroclaw (Polen) en het Deense Lyngby in het vizier hebben als een soort satellietclub. Volgens bronnen rond Schrouff zijn er nog andere investeerders in beeld. Aleksei Korotaev, nog steeds geen vrij man, is geen topkandidaat meer.