Nederlands Fed Cup-team verrassend gelijk tegen Australië

Print
Nederlands Fed Cup-team verrassend gelijk tegen Australië

Schuurs op archiefbeeld. Afbeelding: ANP

Het Nederlandse tennisteam, met Demi Schuurs uit Nieuwstadt, staat na de eerste dag van de play-off in de Fed Cup tegen Australië met 1-1 gelijk.

Lesley Kerkhove bezorgde Oranje het punt door bij haar debuut in het enkelspel te stunten tegen de veel sterker geachte Samantha Stosur. De kopvrouw van het team van captain Paul Haarhuis versloeg in Wollongong de voormalig winnares van de US Open in dik anderhalf uur met 7-5 en 7-6 (1).

Afzeggingen
Quirine Lemoine, eveneens debuterend, kon het succes van Kerkhove geen vervolg geven. Zij boog in de tweede partij diep voor Ashleigh Barty. De nummer negentien van de wereldranglijst mepte Lemoine van de baan met 6-0 en 6-2.

De Nederlandse equipe speelt de enkelspelen met Kerkhove en Lemoine omdat de vaste waarden Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus hebben afgezegd voor de ontmoeting met Australië.

Demi Schuurs
Als Oranje wint van Australië, handhaaft het zich voor het vierde jaar op rij in de wereldgroep van het landentoernooi. De ontmoeting gaat zondag verder in Wollongong. Kerkhove treft dan Barty, Lemoine neemt het op tegen Stosur. In het dubbelspel spelen Demi Schuurs en Indy de Vroome tegen Barty en Stosur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →