MVV kan met ticket voor play offs rivaal Fortuna op het schild hijsen

Print
MVV kan met ticket voor play offs rivaal Fortuna op het schild hijsen

MVV is nog niet zeker van play offs door gelijkspel tegen FC Oss. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het slot van de Jupiler League zindert voor MVV nog van de spanning. De Maastrichtenaren hebben de play offs in zicht, en kunnen gek genoeg zelfs aartsrivaal Fortuna Sittard aan de kampioenstitel helpen.

'Het zijn spannende laatste dagen voor MVV in de Jupiler League. Gaan de Maastrichtenaren zich plaatsen voor de nacompetitie waarin het kan meestrijden om promotie naar de eredivisie?

De sterdragers hadden hun lot afgelopen vrijdag in eigen hand. Maar door een gelijkspel thuis tegen FC Oss, is de ploeg van trainer Ron Elsen afhankelijk van wat FC Den Bosch doet.
Als de Boschenaren, die vrijdag niet speelden vanwege een kapotte kunstgrasmat, hun inhaalduel vanavond, maandagavond 23 april, niet weten te winnen van FC Emmen, dan is MVV door naar de play offs. Als FC Den Bosch wel wint, dan moet MVV zaterdag in Amsterdam tegen Jong Ajax weer vol aan de bak. Alleen minimaal een gelijkspel volstaat dan. 
Als MVV in Amsterdam verliest van de huidige koploper, dan mag, nee moet, Den Bosch uit bij Go Ahead Eagles niet winnen om MVV alsnog doorgang naar het toetje van de competitie te verschaffen.

'Burenhulp'
Opmerkelijke bijkomstigheid: Als MVV zaterdag bij Jong Ajax gelijk speelt, en Fortuna Sittard wint thuis tegen Jong PSV, dan helpen de sterdragers hun rivaal uit Sittard aan de kampioenstitel. Als MVV wint in Amsterdam, heeft Fortuna aan een gelijk spel genoeg om de schaal omhoog te kunnen houden. Dus als het zover komt dat MVV zich in Amsterdam veilig moet spelen, kan het zijn regio-genoot 'een dienst bewijzen'.  

Kortom: in het slot de Jupiler League is de spanning om te snijden.
 

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen