'Trump komt in juli naar Groot-Brittannië'

Print
'Trump komt in juli naar Groot-Brittannië'

Donald Trump Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zal in de zomer van dit jaar, waarschijnlijk halverwege de maand juli, een bezoek brengen aan Groot-Brittannië. Dat melden verschillende Engelse en Amerikaanse kranten na tips van overheidsbronnen van beide landen.

De woordvoerder van de Britse premier Theresa May zei dat de beide regeringen over een aantal details nog aan het onderhandelen zijn. De Britten en Amerikanen willen met het bezoek van Trump de speciale band tussen beide landen bestendigen, vooral in het licht van het naderende vertrek van de Britten uit de Europese Unie.

Demonstratie
Eerdere plannen voor een bezoek van Trump aan Groot-Brittannië vielen niet in goede aarde. Een meerderheid van de Britten heeft liever dat Trump thuisblijft. Duizenden mensen hebben aangekondigd tegen de president en zijn staatsbezoek te gaan demonstreren.

Trump zegde een eerder gepland werkbezoek aan Londen eind vorig jaar af, vermoedelijk vanwege dreigende massale protesten. May was de eerste Europese leider die na zijn aantreden in januari vorig jaar bij Trump op bezoek ging. Een officieel staatsbezoek hing sindsdien enige tijd boven de markt maar het kwam er nog steeds niet van.

Elizabeth
Of de nu geplande reis van Trump een werkbezoek of een officieel staatsbezoek wordt, met onder andere een ontmoeting met koningin Elizabeth, is nog niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →