Politie Oman: dood Avicii was geen misdrijf

Print
Politie Oman: dood Avicii was geen misdrijf

Avicii tijdens een bezoek aan Zuid Afrika. © Afbeelding: AD/Reuters

De politie in Muscat, de hoofdstad van Oman, heeft tegenover het Zweedse SVT-nieuws gemeld dat ze er niet vanuit gaan dat de dood van de wereldberoemde Zweedse dj Tim Bergling, alias Avicii een misdrijf is. Het lichaam van de 28-jarige Zweed zal dan ook snel worden vrijgegeven, zodat het naar Zweden kan worden vervoerd.

"We weten wat er gebeurd is, maar verspreiden het niet in de media", zei de Royal Oman Police. Wel vertelden ze tegen de nieuwszender dat er niet wordt uitgegaan van kwade opzet, en er dus ook niet actief gezocht wordt naar mensen die bij de dood van de dj betrokken zouden kunnen zijn. Het lichaam van de Zweed wordt volgens de politiewoordvoerder snel vrijgegeven. 

Broer
De broer van de vrijdag overleden dj is vanmorgen aangekomen in Muscat, meldt entertainmentsite TMZ. David Bergling, die werkt als acteur, is de oudste broer van Tim. Naast David heeft hij nog een broer en een zus. David verblijft op dit moment in een hotel op zo'n 15 minuten van het resort waar het lichaam van zijn jongere broer vrijdag werd aangetroffen. 

Avicii verbleef in het resort met vrienden, meldt The New York Times. Op recente foto's die fans met hem in het resort maakte, is hij lachend te zien. Enkele Zweedse kranten koppen dan ook dat hij 'in ieder geval in een goed humeur was'. Over de doodsoorzaak van de 28-jarige Zweed wordt druk gespeculeerd. Omdat er niet wordt uitgegaan van een misdrijf behoort zelfdoding nog tot de mogelijkheden.

Het Zweedse ministerie wil verder geen mededelingen over de dood doen. "We kunnen niet meer zeggen dan dat zijn familieleden zijn geïnformeerd", zegt Rasmus Eljanskog van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

'In goede doen'
Het resort waar Avicii verbleef, Muscat Hills Resort, heeft in een verklaring op Instagram gemeld dat ook zij geen mededelingen doen over de toedracht van zijn dood. 'We worden continue gebeld'.  Wel bevestigen ze dat Avicii in het hotel verbleef. "Gedurende zijn bezoek was hij zeer vriendelijk tegen onze staf, en gedroeg zich als een van de reguliere gasten. Avicii leek in zeer goede doen, en genoot van zijn tijd bij ons. We zijn erg bedroefd over zijn overlijden", aldus het management van het luxe resort. 

Rouw
Avicii laat naast zijn ouders, broer en zus ook een ex-vriendin achter. Emily Goldberg, een 28-jarige Amerikaanse, rouwt openlijk op Instagram. Ze post meerdere foto's van de twee in betere tijden en schrijft daarbij: "Ik wou dat ik zijn woorden had kunnen waarmaken. Tijdens de twee jaar dat we samen waren, was hij mijn vertrouwenspersoon en mijn beste vriend."

 

As Muscat Hills Resort, we have been receiving excessive amount of calls and messages with regards to the unfortunate death of Mr. Tim Bergling, also known as Avicii. Due to privacy reasons, we are unable to provide details with regards to any of our guests’ visit or stay, however, all we can confirm is that Avicii did visit Muscat Hills Resort and throughout his visit he was extremely kind to all our staff and acted like any of our regular guests. Avicii definitely did seem to be in good spirits while enjoying his time and he was also very friendly with everyone. As much as we enjoyed his company here at Muscat Hills Resort, we are extremely sad to hear and read all the recent news and therefore we would like to express our sincere condolences to his family, friends and all his fans. We will be dedicating our coming Beats by the Beach party on 27th April 2018 in memory of Avicii and have our Bay Lights on throughout the night to keep his spirit. Thank you and kind regards, Muscat Hills Resort Management #avicii #rip #youwillbemissed #restinpeace #ripavicii #aviciiforever #djavicii #oman #omannews #aviciifan #aviciithebest

Een bericht gedeeld door Muscat Hills Resort (@muscathillsresort) op