Zondag voorlopig laatste zomerse dag

Print
Zondag voorlopig laatste zomerse dag

Genieten zo lang het nog kan... Afbeelding: Yvonne Gloudemans

Zonliefhebbers en buitenmensen kunnen zondag nog even genieten van zomerse temperaturen. Daarna keert het kwik terug naar normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Zondagavond maken buien en onweer voorlopig een einde aan de vroege zomer.

Wie nog wil genieten van de vroeg intredende zomer moet een beetje opschieten. Volgens Weerplaza komt het kwik zaterdag nog met gemak tot 24 graden. Het blijft droog en het is vrij zonnig. In de avond en nacht is het vrij helder en koelt het af naar 9 tot 14 graden. 

Onweer
Zondag is het in de loop van de dag gedaan met de pret.  De zon schijnt eerst nog geregeld en met maxima van 22 tot 26 graden is het nog zeer warm voor de tijd van het jaar, maar vooral later op de dag neemt de kans op buien met onweer toe. Liefhebbers van bliksemschichten en gedonder komen vooral aan hun trekken in het oosten. Lokaal is er kans op hagel en windstoten tot 70 kilometer per uur.

Na zondag is het vooral wisselvallig en met middagtemperaturen van 13 of 14 graden behoorlijk koel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →