Mark van Bommel zet met PSV onder 19 reuzenstap naar eerste titel sinds 1991

Print
Mark van Bommel zet met PSV onder 19 reuzenstap naar eerste titel sinds 1991

Afbeelding: ED/Joep Leenen

PSV onder 19 heeft in Amsterdam een zwaarbevochten zege op Ajax onder 19 geboekt en koerst af op de eerste landstitel sinds 1991. Coach Mark van Bommel zag zijn ploeg met 0-2 zegevieren, dankzij een vroege goal van aanvaller Zakaria Aboukhlal en een late treffer van Amar Catic.

Ajax onder 19 bood ondanks twee wegzendingen goed partij in het duel, waarin PSV slecht omging met de kansen. De ploeg uit Amsterdam vocht ondanks de tegenslagen hartstochtelijk door, in een duel waarin de spanning in de slotfase menig speler naar de keel greep. De scheidsrechter moest de nodige kaarten trekken. Hij zag in de eerste helft een actie van Ajacied Brian Brobbey ten onrechte aan voor een 'schwalbe'. Of er van een strafschop sprake was, die niet werd gegeven, viel te betwisten. In de slotfase maakte Catic de 0-2 en was alle onzekerheid weg. 

Doelsaldo
Door de overwinning heeft PSV zich boven Ajax op de ranglijst genesteld, met nog vier duels te gaan. PSV heeft 26 punten uit 10 duels, Ajax heeft er 24 uit 11 duels en een beter doelsaldo. 

Eerder op de dag boekte ook PSV onder 17 al een groot succes, door te winnen bij Sparta onder 17 (0-3). Ajax onder 17 verloor bij Feyenoord en dus heeft PSV onder 17 de titel op een haar na binnen.