Linkse activisten verdrijven extreemrechts in Amsterdam

Print
Linkse activisten verdrijven extreemrechts in Amsterdam

Afbeelding: ANP

De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet is door linkse activisten met stenen en vuurwerk verdreven uit een gekraakte woning aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam. De groep had in eerste instantie de sleutels van de woning gekregen van degene die het anti-kraak huurde.

Activisten van de groep hadden hun intrek genomen in een woning in de Rudolf Dieselstraat in Oost. Ze hingen Nederlandse vlaggen en een spandoek op met de tekst 'Illegaal is crimineel'. Identitair Verzet wil dat de uitgeproceerde asielzoekers die ook in de straat aanwezig zijn uit de gekraakte panden worden gezet, en daarna opgepakt.

Ongeregeldheden
In de middag braken ongeregeldheden uit. Een groep nog onbekende tegenstanders gooiden ramen in en er werd ook vuurwerk afgestoken. Vijftien mensen van We Are Here waren ook ter plekke. 

Leden van de groep Identitair Verzet voeren vaker actie in Amsterdam. In september vorig jaar klommen twee mannen met bivakmutsen op het dak va het Cornelius Haga Lyceum. Ze hadden een spandoek aan de gevel hangen met de tekst: 'Wie islam zaait, zal sharia oogsten'. De mannen zijn uiteindelijk door de politie aangehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →