MVV neemt waardig afscheid van markante steward

Print
MVV neemt waardig afscheid van markante steward

Afbeelding: Paul Röling

In de zestien jaar dat hij steward was bij MVV heeft Bart Paardekooper slechts drie keer verstek moeten laten gaan. Tot het niet meer ging. Hij kreeg vrijdag bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een warm bad van applaus en toejuichingen.

Altijd stond de kleine grote man bij het hekje dat toegang verschaft tot het speelveld van de Geusselt. Met zijn onafscheidelijke pet. Om degenen toe te laten die dat mochten. Tot afgelopen vrijdag. De ziekte ALS, waaraan hij sinds enkele jaren lijdt, eist zijn tol. 

Bart Paardekooper was er vrijdag ook weer bij. Dit keer zonder pet en zonder steward-hesje. Gezeten in een scootmobiel. Geposteerd op enkele meters van zijn vertrouwde plek langs het veld. De slopende ziekte ALS dwingt hem zijn functie neer te leggen.

Erehaag
Over het asfalt reed hij langs het speelveld. Op zijn tocht toegejuicht door fans, waarvan velen hem bemoedigende en waarderende schouderklopjes gaven. Op het veld stond, voor aanvang van de wedstrijd MVV - FC Oss, een erehaag van zijn collega-stewards. Daar werd hij bedankt door voorzitter Marcel Jöris voor zijn trouwe inzet. Uiteraard poseert hij voor de foto, met het complete elftal.

Trots laat Paardekooper weten dat hij in de 16 jaar als steward langs de lijn, goed voor ruim 300 wedstrijden, slechts drie keer er niet bij kon zijn. 

Seizoenskaart
Paardekooper zal de wedstrijden van MVV blijven bezoeken, zij het nu als toeschouwer, zolang als dat gaat. Hij kreeg van de club een seizoenskaart voor het leven. Dat klinkt ietwat bizar, gezien zijn ziekte. De 'suppoost' vertelt met zijn onvervalste Rotterdamse tongval, vervult van trots en geroerd door alle loftuitingen, dat hij die geste ontzettend kan waarderen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen