Vrouw overlijdt na aanrijding door bestelbus tijdens hond uitlaten

Print
Vrouw overlijdt na aanrijding door bestelbus tijdens hond uitlaten

De voetgangster (43) werd geschept door een bestelbus. Afbeelding: Brabants Dagblad/Toby de Kort

Een 43-jarige vrouw uit Voerendaal is om het leven gekomen als gevolg van een tragisch ongeluk in haar huidige woonplaats Tilburg.

De vrouw overleed zondag in het ziekenhuis aan haar verwondingen, die ze een dag eerder had opgelopen.

Hond uitlaten
De vrouw liet zaterdagavond rond negen uur samen met haar man de hond uit. Ze liepen hand in hand, toen de vrouw op de Lovense Kanaaldijk van achteren werd aangereden door een 31-jarige bestuurder van een bestelbus.  

De voetgangster werd in zeer kritieke toestand en onder politiebegeleiding met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is ze de volgende ochtend overleden.

Onderzoek
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de bestuurder geen alcohol had gedronken. Medewerkers van de Forensische Opsporing verrichten onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

In afwachting van dat onderzoek werd de bestuurder als verdachte van de aanrijding aangehouden.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen