Café in Valkenburg moet worden ontruimd

Print
Café in Valkenburg moet worden ontruimd

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Valkenburg / Walem - Grand-café Karma aan de Grotestraat in Valkenburg moet binnen een week ontruimd zijn. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.

Grand-café Karma is doordeweeks een grand-café, maar op vrijdag- en zaterdagavond een dansgelegenheid. Karma kreeg een jaar geleden een boete van de gemeente vanwege herhaaldelijke geluidsoverlast.

Geen geld
De zaak heeft nu een huurachterstand van zes maanden opgelopen bij de Brand-brouwerij. Die stapte daarom naar de rechter om in kort geding ontruiming te eisen. De uitbater van het café stelde geen geld te hebben om de schuld aan de brouwerij te voldoen. Hij woont boven het café en komt bij een ontruiming op straat te staan.

Achterstallige huur
De Maastrichtse rechtbank oordeelt dat Brand voldoende zwaarwegende redenen heeft om ontruiming te vragen. Karma wordt veroordeeld tot het betalen van de achterstallige huur van 26.000 euro. De uitbater stelt 16.000 euro geïnvesteerd te hebben in de zaak. De rechtbank adviseert hem hierover én over de woonruimte nader juridisch advies in te winnen.

Brand had op voorhand al een ontruimvergoeding willen afdwingen, maar daar gaat de rechter niet in mee. Dit onder meer omdat de brouwerij deze kosten niet heeft gespecificeerd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje