'Schiet dan, schiet dan', klinkt het op straat in Geleen

Print
'Schiet dan, schiet dan', klinkt het op straat in Geleen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Geleen - Een zwaargewonde man, een vrouw met een schot in het been en een geschrokken buurt. Dat is de balans na een schietpartij zondagochtend aan de Rijksweg-Zuid in Geleen.

UPDATE 16:10 UUR: Slachtoffer schietpartij Geleen overleden, verdachten opgepakt

Bewoners van Rijksweg-Zuid in Geleen zijn zondagochtend rond 5 uur wakker geschrokken van een harde knal. De een dacht aan ‘iets bij DSM’, de ander aan een schot. Maar een wakkere getuige had gezien dat het zwaar vuurwerk was.

Veel geschreeuw
Het explosief vernielde een ruit bij de voordeur van een woning in het pand van het voormalige café Monopole. Er ontstond daarna ruzie en veel geschreeuw op straat, er vielen klappen. Volgens een buurman is de bewoonster in elkaar geslagen. Daarna verscheen de politie en is de zaak gesust.

Iets voor zeven laaide de ruzie weer op, merkt de overbuurman die aan het gamen was. "Ik speelde Fortnite, een spel waarin veel wordt geschoten. Dat was fantasy maar dit was echt." Want buiten hoorde hij een man roepen ‘schiet dan, schiet dan!’.

Traumahelikopter
Kennelijk is dat precies wat er daarna gebeurde. De bewoonster van het appartement op nummer 136 zou in haar been zijn geraakt, haar vriend ergens in de buik. Beiden zijn daarna per ambulance en traumahelikopter naar een ziekenhuis overgebracht. De ambulance was na ongeveer tien minuten ter plekke, evenals de helicopter uit Duitsland, die aan het begin van de Rijksweg bij McDonald’s landde.

Buurtbewoners zeggen vier daders te hebben gezien. Drie reden weg in een bordeauxrode auto, de vierde, mogelijk de schutter, rende weg in de andere richting.

Lees ook: Schietpartij voor woning in Geleen, twee gewonden

Jong stel
Een vrouw die in hetzelfde pand woont, omschrijft de slachtoffers als een jong stel. "Het zijn gewoon buren, van rond de 30 jaar. Maar ik heb niets gemerkt, want ik woon aan de achterkant.”

De stoep voor de woning lag ’s middags nog bezaaid met glas van het vernielde raam. De deurmat en trottoir kleurden nog rood van het bloed. Wat de aanleiding is voor het schietincident kan de politie nog niet vertellen. Mogelijk bieden camerabeelden uitkomst.

Gereanimeerd
Buurtbewoners kijken intussen niet meer op van een incident meer of minder aan de Rijksweg. "In drie weken tijd en binnen tweehonderd meter eerst een vrouw die dood in elkaar zakte”, zegt een man, "daarna een feestje dat uit de hand liep en waarbij iemand moest worden gereanimeerd en nu dit.”

Eerder deze maand was er al brand door een hennepplantage aan de Rijksweg-Noord in Geleen. En vorige maand is een mes aangetroffen in een CDA-verkiezingsposter die in de middenberg van Rijksweg-Zuid stond. En in augustus 2017 is een wietplantage in hetzelfde deel opgerold. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu