Stultiens verrast zichzelf met zesde plek in Luik

Print
Stultiens verrast zichzelf met zesde plek in Luik

Afbeelding: Twitter/WaowDeals Pro Cycling

"Hoeveelste ben ik eigenlijk geworden?", vroeg Sabrina Stultiens na de finish van Luik-Bastenaken-Luik aan haar ouders. In alle hectiek van de finale was de preciese koerssituatie haar ontgaan

"Zesde", antwoordde haar moeder. Daar kon de 24-jarige Meijelse van Waowdeals heel goed mee leven. "Na mijn zevende plek in de Waalse Pijl is dit weer een stap vooruit."

Uputtend
In een door de warmte uitputtende tweede editie van Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen moest Stultiens de latere winnares Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Ashleigh Moolman en Amanda Spratt op La Redoute en later op Saint-Nicolas laten gaan. "Ik kon net niet mee. En in de sprint voor de vijfde plek kon ik Ellen van Dijk net niet verslaan."

Verbaasd
Toch overheerst tevredenheid over de drie heuvelklassiekers in Limburg en de Ardennen. Na een wedstrijd in Australië eind januari keerde dezelfde knieblessure, die haar twee jaar geleden een heel jaar aan de kant hield, terug. Ze miste onder meer de Strade Bianche. In de Amstel Gold Race werd ze 31ste, drie dagen later op de Muur van Hoei reed ze bij de eerste tien en in Luik meldde ze zich bij de top. "Ik ben wel verbaasd dat ik dit niveau al te pakken heb. Ik heb een aantal weken niet kunnen fietsen en heb nog maar weinig duurtrainingen in de benen. Ik hoop dat ik daardoor dat laatste stapje naar de top de komende tijd kan maken."