Slachtoffer schietpartij Geleen overleden, verdachten opgepakt

Print
Slachtoffer schietpartij Geleen overleden, verdachten opgepakt

Afbeelding: Etienne Zegers

Geleen - De man die zondagmorgen gewond raakte bij een schietpartij in Geleen, is aan zijn verwondingen overleden.

Het 34-jarige slachtoffer werd rond zeven uur neergeschoten voor een woning aan de Rijksweg Zuid. Bij de schietpartij raakte ook een vrouw gewond, zij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Verdachten opgepakt
Voor het schietincident zijn twee verdachten gearresteerd, bevestigt de politie. Zij werden in Brunssum opgepakt in een auto die door getuigen op de plek van het misdrijf was gezien. Volgens omwonenden waren de daders met zijn vieren. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Ruzie
Over de aanleiding van het vuurwapengeweld is nog niets bekend. Buurtbewoners merkten wel op dat er twee uur vóór de fatale schietpartij al ruzie was op straat. Daarbij zou ook zijn gevochten. Het slachtoffer dat is overleden zou volgens de omwonenden de vriend zijn van de gewonde vrouw. "Het zijn gewoon buren, van rond de 30 jaar", aldus een buurtbewoner.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen