Bekerfinale even stilgelegd vanwege rookbommen op het veld

Print
Bekerfinale even stilgelegd vanwege rookbommen op het veld

Afbeelding: ANP

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord al in de openingsfase even stil moeten leggen.

Vanuit het vak met de aanhang van AZ werden meerdere rookbommen op het veld gegooid. De Alkmaarse verdediger Ricardo van Rhijn wilde het rokende vuurwerk van het veld afhalen, maar dat werd hem streng afgeraden door Kuipers.

Bizot
De arbiter liet medewerkers van De Kuip aanrukken om de rookbommen voor het doel van AZ-keeper Marco Bizot weg te halen. Bizot had zichtbaar last van de rook. Na een paar minuten kon de wedstrijd worden hervat. Voor de aftrap was ook in het vak met Feyenoord-aanhangers zwaar vuurwerk afgestoken. Het zorgde voor dikke, zwarte rookwolken in het stadion.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.