54-jarige trainer in de spits bij hoofdklasser: ‘Wat moet je dan?’

Print
54-jarige trainer in de spits bij hoofdklasser: ‘Wat moet je dan?’

Theunissen op archiefbeeld. Afbeelding: Archief De Limburger

Een opmerkelijk gezicht zondag bij amateurvoetbalhoofdklasser EHC: in de wedstrijd tegen Goes posteerde interim-trainer Fred Theunissen (54) vanwege de grote personele problemen zichzelf maar in de spits.

Het duel ging uiteindelijk met 6-0 verloren. Theunissen: “Wat moet je dan? Ik krijg op zaterdagavond nog vier afmeldingen. En spelers van Onder 19 waren er ook niet. Ik heb dit gewoon gedaan in het belang van de vereniging en voor mijn jongens.”

Aanspeelpunt
In een 4-5-1-systeem fungeerde Theunissen vooral als aanspeelpunt. Collin van Eijk, normaal doelman, vormde met Mitch Kok het centrale verdedigingsduo, terwijl reservedoelman Bjorn Vlieger op doel stond. Een half uur hield EHC, dat warempel nog enkele kansjes kreeg, stand tegen Goes. De Zeeuwen gooiden het duel echter met twee doelpunten voor rust al in het slot.

Oudste
Waarschijnlijk krijgt Theunissen nu het predicaat ‘oudste hoofdklassespeler’ ooit. Een vervolg zal het niet krijgen. Theunissen: “Gelukkig zijn volgende week veel spelers terug van blessures en schorsingen.”