Video: voormalig MVV-keeper scoort vanaf 80 meter

Print
Voormalig MVV-keeper Jo Coppens zal door veel voetbalvolgers uit het oog zijn verloren. Maar dit weekend deed de Belgische doelman, die tegenwoordig uitkomt op het derde niveau in Duitsland, op spectaculaire wijze van zich spreken.

Coppens, in dienst van Carl Zeiss Jena, schoot de bal in het uitduel tegen Werder Bremen II van dik dachtig meter in het doel van de tegenstander. Een wondergoal, waarbij zijn collega-keeper Eric Oelschlägel bepaald niet vrijuit ging. 

Gedegradeerd
Het curieuze doelpunt van de ex-MVV'er was ook nog eens belangrijk in het duel. Op het moment dat de doelman scoorde, stond zijn ploeg 2-0 achter. Uiteindelijk boog Carl Zeiss Jena de stand nog om naar 2-4. Door de overwinning degradeerde Werder Bremen II definitief naar de Regionalliga.

Coppens wist zich na afloop geen raad met zijn emoties. "Ik weet helemaal niet wat ik moet voelen", zei hij na de wedstrijd tegen een Duitse televisiezender. "Het is voor het eerst dat ik zo scoor." 

Mark Flekken
Hoe fraai hij ook is, uniek is de goal van Coppens niet. In augustus 2016 scoorde keeper Mark Flekken al eens in de derde Bundesliga. De goalie uit Kerkrade tikte destijds met een leep hakballetje in de laatste minuut de gelijkmaker binnen. Een paar maanden later speelde hij zich overigens nog eens in de kijker; toen ging zijn kolderieke blunder de wereld over.