School Hoensbroek kost gemeente mogelijk miljoenen meer

Print
School Hoensbroek kost gemeente mogelijk miljoenen meer

Afbeelding: iStock

Hoensbroek / Dedemca - De bouw van een brede maatschappelijke voorziening (bmv) voor Hoensbroek-Zuid kost de gemeente mogelijk ruim 2,6 miljoen euro meer dan begroot.

De aanbesteding voor de bouw van een schoolcomplex aan de Auvermoerstraat/Monseigneur Feronlaan mislukte vorig jaar faliekant: de enige inschrijving viel meer dan 70 procent hoger uit dan het door de gemeente uitgetrokken bedrag.

Onderhandelingen met een bouwondernemer hebben nu tot een lagere aanneemsom geleid. Die valt weliswaar bijna 2 miljoen euro hoger uit dan de aanvankelijk begrootte 6,9 miljoen, maar is lang niet zoveel als de uitkomst van de aanbesteding. Volgens de gemeente is de gang van zaken niet strijdig met aanbestedingsregels.

Verhuiskosten
Heerlen is ook aan bijkomende kosten meer kwijt. Zo komt er een ton beschikbaar voor de verhuiskosten van de betrokken basisscholen. Sloop kost door het aantrekken van de bouw bijna vier ton meer dan enkele jaren geleden was begroot. Verder wordt 1,8 ton uitgetrokken voor het opleveren van de sloopterreinen als grasveld.

Drie basisscholen in Hoensbroek-Zuid krijgen een plek in de nieuwbouw. De scholen hebben zich daar de afgelopen jaren al op ingesteld. Bijna vier jaar geleden zijn BS Nieuw Lotbroek en BS Dr. A. Schweitzer samen verdergegaan als tijdelijke Basisschool Hoensbroek-Zuid. Met de Voeëgelsjtang gaan zij fuseren tot één nieuwe school zodra de bmv klaar is.

Verder komt er plaats voor het peuterspeelzaalwerk, de buitenschoolse opvang, verenigingen en de harmonie. Onderwijswethouder Jordy Clemens verwacht de oplevering eind 2019 of in 2020. „De raad moet nog instemmen. Wij willen zo snel mogelijk van start gaan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen