Vrijwilligers buurtbemiddeling zijn op de goede weg

Print
Vrijwilligers buurtbemiddeling zijn op de goede weg

Jos Wauben, voorzitter van stichting Buurtbemiddeling (links), met wethouders Gert-Jan Krabbendam en Jack Gerats na de ondertekening van het convenant. Afbeelding: Gemeente Maastricht

Gemeente, politie, woningcorporaties en Trajekt blijven stichting Buurtbemiddeling Maastricht steunen bij het oplossen van conflicten tussen buren. Daarmee krijgt de werkwijze van deze vrijwilligersorganisatie een stevige steun in de rug.

Dat hebben zij afgesproken in een convenant. Het betekent dat buurtbemiddelaars bij aanpak van burenruzies kunnen blijven rekenen op (financiële) steun van deze partijen wanneer nodig.

Sinds 2013 is buurtbemiddeling een zelfstandige organisatie die werkt met vrijwilligers. De stichting heeft een kwalificatie behaald voor buurtbemiddeling en werd in 2016 uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Maastricht.

Communicatie
Getrainde vrijwilligers gaan aan de slag met hun bemiddelende rol wanneer één van de partijen in een conflict hulp zoekt, of wanneer een instantie hen informeert dat er ergens een burenconflict speelt. De vrijwilligers brengen communicatie tussen buren weer op gang door op laagdrempelige wijze met partijen apart en gezamenlijk te praten. Ze bemiddelen bij conflicten tussen zowel jongeren als tussen volwassenen.

 

 

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen