Huur opgezegd: toekomst voetgolfbaan Venlo onzeker

Print
Huur opgezegd: toekomst voetgolfbaan Venlo onzeker

De selectie van VVV trapt een balletje bij de opening van de voetgolfbaan in 2014 Afbeelding: Archief De Limburger/Laurens Eggen

Venlo - De toekomst van de voetgolfbaan bij het Floriadeterrein Venlo is onzeker. Er is een kandidaat voor het vier hectare grote terrein. Greenport Venlo heeft de huur per 1 juni opgezegd.

Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo heeft per 1 juni de huurovereenkomst beëindigd met de 18 holes voetgolfbaan bij het voormalig Floriadeterrein. Venlonaar Henk Heerkens vreest dat dit het begin van het einde kan zijn van wat hij een unieke recreatieve voorziening noemt. Heerkens kan het huidige seizoen in ieder geval afmaken, zij het met een afslankte baan van 13/14 holes.

Onderhandeling
Heerkens startte Voetgolf International in mei 2014 samen met zijn partner Rob Bouten. De voetgolfbaan met clubhuis en horeca trekt volgens hem jaarlijks zesduizend bezoekers uit de regio en de rest van het land. De voetballers en trainer van VVV-Venlo komen er. Guus Meeuwis schopte er al eens tegen de bal. In februari kreeg hij te horen dat de huur wordt beëindigd. Een woordvoerster van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo bevestigt dat onderhandeld wordt met een se­rieuze gegadigde. Er zijn al veel bomen gekapt en grondboringen verricht tussen de holes.

Advies
Heerkens wist vanaf het begin dat de huur een keer beëindigd kon worden. Hij kreeg het advies te gaan praten met Horst aan de Maas waar gewerkt wordt aan een sportzone, Afslag 10. Dat deed Heerkens. Volgens hem was de stuurgroep Afslag 10 aanvankelijk enthousiast, maar belde de gemeente vorige week plots af. Hij kreeg het advies te kijken naar het gebied rond recreatieoord De Schatberg in Sevenum. Maar dat ziet Heerkens niet zitten.

Horst aan de Maas meldt graag mee te denken over een nieuwe plek voor de voetgolfbaan. Eerst moet de ‘visie Afslag 10’ klaar zijn. "We denken aan een openbaar gebied met weinig hekken en gebouwen. We willen meedenken, maar dan moet het ook passen. En dat gevoel hebben we nog niet", aldus een woordvoerder.

Henk Heerkens: "Het einde dreigt. Ik hoop dat nog iemand opstaat die ons aan een geschikte locatie helpt. We gaan in de wintermaanden ook zelf verder zoeken."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen