Koningsdag met sport, muziek en vuurwerk

Print
Koningsdag met sport, muziek en vuurwerk

Beeld van het Kingsland Festival 2017. Hoewel het festival dit jaar niet terugkeert, is er zat te doen en te beleven op en rond Koningsdag in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

Een buitengewone vlaggenparade, veel muziek, cultuur en sport en - uiteraard - vuurwerk. Zie daar het Koningsdag-programma van Stichting Oranje Comité Maastricht.

De Koningsdag start om 10.00 uur met een oecumenische dienst in de Sint Janskerk. Medewerking aan deze kerkdienst verlenen Mannenkoor Borgharen en K.H. Ster van Maastricht. Vervolgens is er een buitengewone vlaggenparade op het Vrijthof (start om 11.30 uur). Eveneens op het Vrijthof begint om 13.00 uur een muziek-, cultuur- en sportprogramma. De activiteiten van Stichting Oranje Comité Maastricht eindigen om 22.00 uur met vuurwerk vanaf De Griend.

Verder biedt het stadspark van Maastricht tussen 8.00 uur en 18.00 uur onderdak aan een vrijmarkt met tweedehandsspullen.

Voor de muziekliefhebber is er donderdag 26 april en vrijdag 27 april bovendien King’s Night & Day Maastricht. Op deze alweer achtste editie van het evenement zullen op 11 binnen- en buitenpodia in totaal 33 gratis toegankelijke concerten en dj-sets plaatsvinden. Het programma vermeldt een bonte mix aan stijlen. Met artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Soma Age, The Ride, D.E.M., The Seas of Mirth, Lotte Walda, Aïcha Cherif, Told Ya Soul, Letlowe, Jaimy & his Hurricanes, Nilza Costa Trio, Jesus Serrano en The Detain.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen