Kate Middleton naar ziekenhuis gebracht voor bevalling derde kind

Print
Kate Middleton naar ziekenhuis gebracht voor bevalling derde kind

Kate Middleton en prins William na de geboorte van hun dochtertje Charlotte. Afbeelding: AFP

Kate Middleton (36), de vrouw van de Britse prins William, is vanmorgen naar een ziekenhuis in Londen gebracht voor de bevalling van haar derde kind.

Ze is opgenomen op de privé-afdeling van het St. Mary's ziekenhuis in West-Londen. Daar kwamen ook hun twee andere kinderen, prins George (4) en prinses Charlotte (2) ter wereld. ,,Ze reisde met de auto van Kensington Palace naar de Lindo Wing in St. Mary's Hospital", zo liet prins William vanmorgen in een officiële verklaring weten. De prins is ook in het ziekenhuis om zijn vrouw bij te staan. Het geslacht van de baby is nog niet bekend. Volgens prins William wilden hij en Kate tijdens de zwangerschap niet weten of het een jongetje of meisje zou worden. 

Team van zeker twintig artsen 
Direct nadat duidelijk werd dat de prinses naar het ziekenhuis was gebracht, stroomde het terrein voor St. Mary's Hospital vol met journalisten en royaltyfans. Ze was, zo maakte de koninklijke familie eerder bekend, uitgerekend op 23 april. In het ziekenhuis heeft de prinses de beschikking over een team van zeker twintig artsen en verpleegkundigen. Hoe dan ook zijn verloskundige Guy Thorpe-Beeston en gynaecoloog Alan Farthing bij de bevalling. Beide artsen waren ook aanwezig bij de bevallingen van George en Charlotte. 
 


Troonopvolginglijn 
Het derde kindje van William en Kate wordt nummer vijf in de troonopvolginglijn van koningin Elizabeth (92). Na haar overlijden is het de beurt aan prins Charles, zijn zoon William, George, Charlotte, de baby en daarna Williams broer Harry.