ARK Natuurontwikkeling verzorgt een veldles langs de oevers van de Maas

Print
  ARK Natuurontwikkeling verzorgt een veldles langs de oevers van de Maas

Tijdens de veldles ligt de nadruk op zélf ontdekken. Afbeelding: Ark Natuurontwikkeling

Een ontdekkingstocht door het natuurgebied in het dal van de Maas bij Borgharen wordt op 1 juni gehouden door ARK Natuurontwikkeling.

Zo'n vijftigduizend kinderen maakten in de afgelopen 25 jaar kennis met een aantal belangrijke thema's van deze tijd: waterberging, klimaatverandering, delfstoffenwinning en natuurontwikkeling. Na een les hierover op school, gingen de leerlingen op speurtocht in het veld, in een nieuw gevormd, dynamisch landschap. En dat doen ze in 2018 nog steeds. Op 1 juni in Borgharen want dan verzorgt ARK Natuurontwikkeling een veldles. Tijdens die veldles ligt de nadruk op zélf ontdekken, ervaren en intens beleven. Hoe rijk en afwisselend wordt de natuur in een landschap dat verandert door afgravingen, ander waterbeheer en introductie van wildlevende grote grazers.

Op een feestelijke manier nemen de gidsen van ARK de deelnemers op 1 juni mee op deze ontdekkingstocht. Dit doen ze met de partners die het veldlesprogramma hebben meegefinancierd of anderszins ondersteund, met degenen die de lessen hebben begeleid en lesmateriaal hebben ontwikkeld en met overige belangstellenden.  De dag begint om 12.45 uur met het verzamelen bij het toegangshek aan de Trichtervoogdenstraat. De speurtpocht zelf begint om 13.30 uur.  Aanmelden kan tot 10 mei via www.ark.eu/veldleslimburg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen