Ophef over feestband 'Gestapo Knallmuzik' op Mama’s Pride

Print
Ophef over feestband 'Gestapo Knallmuzik' op Mama’s Pride

Afbeelding: YouTube

Geleen - Politieke partij SPA wil dat het stadsbestuur zich gaat bemoeien met de programmering van het Mama’s Pride in Geleen. Dit vanwege de naam van een Belgische band die hier optreedt: Gestapo Knallmuzik.

SPA wil weten of het gepast is dat “zo kort na de dodenherdenking en de viering van bevrijdingsdag” een band met zo’n naam optreedt in Geleen op een festival dat gemeentelijke subsidie ontvangt. De partij onderschrijft de mening van een inwoner dat de naam ‘nazi-associaties’ oproept en dat door zo’n bandnaam “de betekenis van Gestapo verwatert”.

Vrolijk
Organisator Koen van den Berg van Mama’s Pride, dat op 12 en 13 mei plaatsvindt in het Burgemeester Damenpark, snapt de kritiek niet. “Deze band is zo vrolijk en heeft helemaal niets te maken met nazi-gedrag”, reageert hij. “Wie zoiets zegt heeft zich niet verdiept en wat deze band doet.”

Het is een in 2013 opgerichte Belgische feestband met vrolijke teksten in steenkolen-Duits. Ze zingen nummers als   Wir Gehen von Grond over het bouwen van een feestje, of brengen op geheel eigen wijze een ‘ode’ aan Angela Merkel.

Bandnaam
“Als we bij elke band ons moeten afvragen of de bandnaam wel kan”, verzucht Van den Berg. Hij wijst er op dat ook bands met namen als Fleddy Melculy en Iguana Death Cult hebben opgetreden op het festival.

SPA wil van het college van B en W weten of het actie gaat ondernemen om het optreden van Gestapo Knallmuzik niet te laten plaatsvinden in Geleen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen