Lekkage bij Sligro in Weert: vijf mensen onwel

Print

Afbeelding: Weertdegekste

Bij groothandel Sligro aan de Roermondseweg in Weert is een lekkage opgetreden in het koelsysteem. Vijf personen zijn daarbij onwel geworden.

Bij de lekkage is het koelmiddel R507a vrijgekomen, adus de brandweer. 

Eerste hulp
Meerdere ambulances zijn opgeroepen om bijstand te bieden. Negen mensen zijn ter plekke onderzocht. Vijf daarvan waren onwel geworden. Twee personen werden doorverwezen naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Weert. Zij mochten na controle weer naar huis.

De aanwezige bezoekers en personeelsleden zijn geëvacueerd. De brandweer heeft het pand geventileerd en de lekkage gestopt. Inmiddels voert men met meetapparatuur nog een nacontrole uit, waarna het pand weer kan worden vrijgegeven aan de beheerder. De technische dienst is ter plaats om de koelinstallatie te repareren.

Koudemiddel
R507a is een koudemiddel dat gebruikt word in koelinstallaties. Het voldoet volgens de brandweer aan de milieu-eisen en er zou dan ook geen verder gevaar voor de omgeving zijn. In een afgesloten ruimte kan het echter misselijkheid of ademhalingsproblemen veroorzaken. Mensen die in aanraking zijn geweest met het gas moeten frisse lucht inademen.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen