Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Met een kom warme phó kun je alles aan

Bon Appetit

In Vietnam wordt phó vaak als ontbijt opgediend. Afbeelding: De Limburger/Rein Bollen

T. Diem Chi Nguyen- "zeg maar Chi” - reisde met haar Vietnamese adoptiefouders naar Nederland. Ging bij veel koks in de leer en wil nu haar eigen Vietnamese keuken aan anderen leren. "Alles begint met een prachtige phó, een bouillon met geurige kruiden en lapjes rundvlees.”

Chi woont langer in Nederland dan in Vietnam. Daar werd ze in 1974 geboren. Maar ze verliet het land in 1985 en reisde haar adoptiefouders achterna, naar Kerkrade. Zij werd in een dorpje ten zuidoosten van Saigon geboren. "Mij is door mijn Vietnamese adoptiefouders verteld dat ik de dochter ben van een Amerikaanse soldaat en een Vietnamese soldaat. Mijn vader zou zijn gesneuveld, mijn moeder heb ik nooit gezien. Nadat mijn adoptiefouders naar Nederland waren vertrokken ben ik bij hun ouders ...