Wilfried de Jong en Porgy Franssen naast Huub Stapel in King Lear

Print

Porgy Franssen in een eerdere productie van Toneelgroep Maastricht, De Advocaat. Afbeelding: Ben van Duin

Onder anderen Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen en Sylvia Poorta vergezellen Huub Stapel (foto Stephan Vanfleteren) in ‘King Lear’ van Toneelgroep Maastricht.

Ook Hans Trentelman, Louis van Beek, Mieneke Bakker, Dries Vanhegen, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore en Caro Derkx spelen in deze Shakespeare-voorstelling.

In de tragedie van Shakespeare wil koning Lear zijn koninkrijk verdelen onder zijn drie dochters. Daarvoor moeten ze bewijzen hoe veel ze van hun vader houden. De jongste, Cordelia, weigert dat en wordt door haar vader verbannen. Het land wordt verdeeld onder zijn twee andere dochters, maar die blijken niet helemaal zuiver in hun handelen. 

De première ervan is 6 oktober in Theater aan het Vrijthof. Kaartverkoop is reeds gestart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen