Maastricht en Sittard-Geleen zetten in op grensoverschrijdend werken

Print
Maastricht en Sittard-Geleen zetten in op grensoverschrijdend werken

Afbeelding: UWV

Geleen - Werkgevers en werkzoekenden in Nederlands- en Belgisch-Limburg worden vanaf komende maand actief geholpen met het vinden van personeel respectievelijk werk aan de andere kant van de grens.

De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, het UWV, de werkgeversservicepunten Westelijke Mijnstreek en Podium 24 en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling gaan daartoe de samenwerking aan.

Servicepunt
Met ondersteuning van de provincie Limburg en de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg wordt het zogenaamde Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn opgezet.

Het doel is om door innige samenwerking de komende twee jaar tweehonderd mensen over de grens aan een baan te helpen. Daartoe zullen vraag en aanbod veel beter op elkaar moeten worden afgestemd.

Drie sectoren
De focus ligt daarbij op drie sectoren binnen de arbeidsmarkt: de klantenservices van grotere bedrijven in Maastricht, zoals Vodafone-Ziggo, DHL en Rabobank, de logistieke sector in de Westelijke Mijnstreek en de detailhandel/leisure in Belgisch-Limburg, waarbij de aandacht bijvoorbeeld is gericht op Maasmechelen Village en M2.

Het nieuwe SGA maakt gebruik van de kennis en ervaringen die zijn opgedaan met het al twee jaar bestaande SGA Aken-Eurode. In die succesvolle samenwerking is Parkstad Limburg verbonden met de Region Aachen. Er zijn tweehonderd mensen aan een baan geholpen.