Beleggers voelen ING aan tand over beloning Hamers

Print
Beleggers voelen ING aan tand over beloning Hamers

ING-topman Ralph Hamers. Afbeelding: ANP/Remko de Waal

ING heeft op zijn aandeelhoudersvergadering veel kritiek en vragen over zich heen gekregen over het inmiddels ingetrokken voorstel over een forse salarisverhoging voor topman Ralph Hamers.

SP-leider Lilian Marijnissen greep daarbij haar kans om in de zaal een betoog te houden om de top van de bank voortaan onder de cao te laten vallen.

Schoonmaker 
De SP was sowieso in groten getale aanwezig. De partij, die vier aandelen in ING bezit, hield buiten het gebouw een soort alternatieve aandeelhoudersvergadering waar bijvoorbeeld een schoonmaker bij de bank zijn verhaal kon doen. Ook pensioenuitvoerder PGGM ging in op het omstreden plan. De belegger van miljarden aan Nederlands pensioengeld drong erop aan dat ING nu een uitgebreide consultatie opzet over het beloningsbeleid bij de bank.

Ophef
De discussie op de aandeelhoudersvergadering vloeit voort uit de ophef die vorige maand ontstond over de voorgenomen salarisverhoging voor Ralph Hamers. Het bestuur van de bank wilde de beloning voor de Limburgse topman opschroeven naar drie miljoen euro. Onder druk van de publieke opinie werd daar uiteindelijk van afgezien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen