Beloning van 20 mille voor gouden tip in zaak liquidatie Blerick

Print
Beloning van 20 mille voor gouden tip in zaak liquidatie Blerick

Afbeelding: Archief De Limburger

Venlo - Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak-Kemal Zengin.

De 44-jarige man werd in de nacht van 21 op 22 augustus 2017 voor zijn woning aan de Klingerbergsingel in Blerick geliquideerd. Wie verantwoordelijk is voor die afrekening is nog steeds onduidelijk. Om een doorbraak in het onderzoek te forceren, looft het Openbaar Ministerie nu een fors geldbedrag uit voor wie met cruciale informatie komt. 

Volkswagen Caddy
Naast de beloning, hoopt de politie ook via Opsporing Verzocht aan nieuwe tips te komen. Dinsdag wordt in dat televisieprogramma een uitgebreide reconstructie van de feiten uitgezonden. Daarin worden onder meer bewakingsbeelden getoond. Buiten Opsporing Verzocht wordt ook in twee regionale televisieprogramma's aandacht gevraagd voor de zaak. Dit omdat uit onderzoek inmiddels is gebleken dat een bij de liquidatie gebruikte Volkswagen Caddy tussen 8 en 10 juli 2017 is gestolen in Zoetermeer. Na de schietpartij werd de wagen achtergelaten in Amersfoort. 

Stilgelegd
De zaak-Zengin wordt op dit moment onderzocht door een groep van ongeveer 20 rechercheurs. Afgelopen oktober werd het onderzoek nog stilgelegd omdat de politie kampte met een gebrek aan capaciteit. Begin maart werd bekend dat de zaak weer van de plank was gehaald

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen