Slachtoffer schietpartij Geleen kende de daders

Print
Slachtoffer schietpartij Geleen kende de daders

Afbeelding: Etienne Zegers

De 34-jarige man die zondagochtend in Geleen overleed aan een schotwond, kende de schutter en zijn handlangers. Volgens de politie is hij het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen conflict.

Waar het conflict over ging, kan de politie nog niet zeggen.

Op zoek
De daders komen uit de buurt van Geleen. De politie is nog op zoek naar de andere, vermoedelijk twee, betrokkenen. De vriendin van het slachtoffer is bij dezelfde schietpartij in haar been getroffen. Zij kon zondag alweer het ziekenhuis verlaten.

Vuurwerkbom
De schietpartij vond zondagochtend rond zeven uur plaats voor de woning van de slachtoffers aan de Rijksweg-Zuid in Geleen. Twee uur daarvoor waren de daders ook al bij het adres geweest. Toen lieten ze een vuurwerkbom afgaan waarmee een ruit naast de voordeur werd vernield. Daarop ontstond geschreeuw, geruzie en vielen klappen. Toen de politie was gearriveerd keerde de rust in de straat weer terug.

Om zeven uur kwamen de mannen terug en is er geschoten op de twee bewoners. Getuigen in de straat hebben de knal en schoten gehoord.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen