Ger Koopmans wil gedeputeerde blijven

Print
Ger Koopmans wil gedeputeerde blijven

Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is door zijn partij voorgedragen als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar.

Dat heeft voorzitter Harold Schroeder van het Limburgse CDA maandag bekendgemaakt. Dat betekent dat Koopmans, als het aan hem ligt, nog eens voor vier jaar bijtekent op het provinciehuis.

Draagvlak
"Het bestuur kiest voor kwaliteit en continuïteit", zo stelt de partij. "Ger Koopmans is de politiek leider van de partij in Limburg en als gedeputeerde aanvoerder van de coalitie in het provinciehuis. Zijn uitstekende bestuurlijke en politieke vaardigheden worden breed herkend en zijn draagvlak binnen de partij is groot."

Het voormalig Kamerlid trad in 2014 aan als gedeputeerde. Een jaar later was hij lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen. Zijn partij kwam toen als grootste uit de bus. Koopmans is de enige kandidaat. Op 26 mei wordt tijdens een ledenvergadering definitief besloten over zijn lijsttrekkerschap.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen