Stuntactie leidt tot herrie boven Gulpen

Print
Stuntactie leidt tot herrie boven Gulpen

Afbeelding: Heli Centre

Acht uur lang zorgde zondag een helikopter boven Gulpen voor lawaai. Een politieactie? Nee, een stuntactie van de Plus.

Wat betreft lawaai zijn ze in Gulpen wel iets gewend. Motoren gelden in het toeristenseizoen als notoire herriemakers. Maar wat het dorp zondag hoorde was nieuw: het on­afgebroken geluid van een helikopter.

Rondje Gulpen
Tussen kwart voor elf ’s morgens en kwart voor zeven ’s avonds steeg het toestel van de firma HeliCentre 62 keer op, met aan boord telkens 4 klanten van de lokale supermarkt. Bijna 250 deelnemers aan een spaarzegelactie mochten na bijbetaling van 29,95 euro 6 minuten de lucht in voor een rondje Gulpen. Start- en landingsplek, waarvoor de provincie ontheffing had verleend, was een wei achter het zwembad.

Toeschouwers
"Dit was weer eens iets anders dan een spaaractie waar mensen pannen of speelgoed mee kunnen winnen”, zegt bedrijfsleider Marc Huntjens. Vierhonderd toeschouwers bevolkten de wei. "Mede dankzij het mooie weer. Daar moet je wel een beetje mee boffen. De mensen waren heel enthousiast.”

Klachten
Niet iedereen was te spreken over de stunt, die de supermarktketen in het hele land beproeft. Bij de gemeente kwamen twee klachten binnen over geluidsoverlast. Vorig jaar zomer tijdens rondvluchten in Deventer klaagden inwoners over de laagvliegende helikopter. GroenLinks stelde er vragen over.

Circus
De volgende promotieactie van de Plus zal geluidsvriendelijker zijn, kondigt Huntjens aan. Klanten kunnen sparen voor een bezoek aan het circus, dat begin juni in Gulpen neerstrijkt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen