MVV mag spelen om promotie naar de eredivisie

Print
MVV mag spelen om promotie naar de eredivisie

FC Den Bosch van de Limburgse trainer Wil Boessen verloor van FC Emmen. Daardoor is MVV zeker van de play-offs. Afbeelding: Proshots

MVV is zeker van deelname aan de play-offs. De Maastrichtse club zag concurrent FC Den Bosch maandagavond op eigen veld onderuit gaan tegen FC Emmen: 1-2.

De ploeg van de Limburgse trainer Wil Boessen moest winnen om uitzicht te houden op de nacompetitie.

Tegenslag
De Brabanders kregen echter al snel te maken met tegenslag omdat Emmen al na twaalf minuten via Cas Peters uit een strafschop kon scoren. Door een doelpunt van Jort van der Sanden mocht Den Bosch diep in de tweede helft toch weer hopen op een goed resultaat. Een paar minuten schoot Stef Gronsveld met de winnende treffer de laatste hoop van de Bosschenaren aan diggelen: 1-2.

MVV had zich vrijdagavond al kunnen verzekeren van de play-offs om promotie naar de eredivisie, maar een gelijkspel tegen FC Oss gooide roet in het eten.

Kapot veld
De Maastrichtenaren waren daardoor afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Den Bosch en Emmen. Die ontmoeting ging vrijdagavond niet door wegens een kapotte kunstgrasmat die niet tijdig kon worden hersteld.

MVV speelt zaterdagavond in Amsterdam de laatste competitiewedstrijd tegen koploper Jong Ajax dat in dit duel de titel kan grijpen.