Tips en tricks voor onderhoudsvrije tuin

Print
Tips en tricks voor onderhoudsvrije tuin

Afbeelding: Ingimage

Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) Maastricht verzorgt binnenkort de cursus Makkelijk Groen.

“Heb je een tuin en geen tijd om die te onderhouden? Begin niet aan betegelen! Een tuin met makkelijk groen vraagt even weinig onderhoud als een betegelde tuin”, stelt het CNME in een persbericht. “In de cursus Makkelijk Groen op zaterdag 12 en 26 mei leer je in enkele stappen hoe je dat moet doen. Zodat jij vooral kunt genieten. Je tuin doet de rest.”

Tijdens de cursusdagen zal Nelle Driessen een aantal nuttige tips en tricks geven, waardoor het onderhouden van een tuin geen uitdaging meer vormt. “En bovendien is zo’n groene tuin niet alleen genieten voor jou, maar voor vogels, vlinders en andere insecten is het ook een groen paradijs. Groen biedt bovendien verkoeling in de zomer en neem veel water op als het regent.”

De cursus Makkelijk Groen bestaat uit twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst in CNME Natuurtuinen Jekerdal leert de deelnemer over de basis en worden alle tuinvragen rondom vergroening beantwoord. In de tweede bijeenkomst bezoeken de cursisten enkele stadstuinen in Maastricht. “Iedere tuin heeft een eigen stijl en aanpak. Dat levert genoeg ideeën op om daarna zelf aan de slag te gaan.”

Datum: 12 en 26 mei, tijd: 09.30 – 12.30 uur. Aanmelden: Nelle Driessen, driessen@cnme.nl (deelname is gratis, maar een vrije gift is welkom).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen