Gemeente bemoeit zich niet met Mama’s Pride

Print
Gemeente bemoeit zich niet met Mama’s Pride

Afbeelding: YouTube

Geleen - Het stadsbestuur van Sittard-Geleen gaat het optreden van de Belgische band Gestapo Knallmuzik op festival Mama’s Pride niet blokkeren. Samen Politiek Actief (SPA) had het gemeentebestuur gevraagd actie te ondernemen.

Volgens SPA roept de bandnaam associaties met het nazi-verleden op, wat bij sommige inwoners gevoelig ligt. De vraag was of dat de bedoeling kon zijn van een door de gemeente gesubsidieerd festival.

Lees ook: Ophef over feestband 'Gestapo Knallmuzik' op Mama’s Pride

Samenvoeging
Bandmanager Gino de Vos meldt dat ‘gestapo’ een samenvoeging van lettergrepen uit de voornamen van de vaders van de bandleden is. Hij erkent wel dat de naam ook als ‘een eyecatcher’ wordt gebruikt. Volgens hem hebben mensen vrij snel door dat het om een ludieke, luchtige act gaat.

Talent
B en W laten via een zegsman weten niet in te grijpen. “Dit is een toonaangevend festival met gevoel voor goede programmering voor een breed publiek en oog voor talent”, zegt de woordvoerder. “Zoals is uitgelegd, verwijst de naam naar de vaders van de bandleden en verder nergens naar.”

Het gratis festival Mama’s Pride wordt op 12 en 13 mei gehouden in het Geleense Burgemeester Damenpark.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen