Stevige kritiek op minister: '25 miljoen voor dodenwegen lost niks op'

Print
Stevige kritiek op minister: '25 miljoen voor dodenwegen lost niks op'

Gedeputeerde Geurts (rechts) heeft stevige kritiek op verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen. Afbeelding: ANP/Bas Quaedvlieg

Stevige kritiek van gedeputeerde Eric Geurts op verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen. Haar besluit om 50 miljoen euro te investeren in zogenoemde ‘dodenwegen’ is een druppel op een gloeiende plaat, vindt Geurts.

‘Vertel deze minister eens dat een rotonde al bijna een miljoen kost. Druppel, stjjjj, weg’, foetert de PvdA-gedeputeerde dinsdagochtend op Twitter.

Niks nieuws
De minister trekt in totaal 50 miljoen uit om gevaarlijke plekken aan te pakken op wegen buiten de bebouwde kom waar veel ongelukken gebeuren. De helft daarvan gaat naar provinciale wegen. “Als je dat verdeelt over twaalf provincies blijft er ongeveer twee miljoen per provincie over”, licht Geurts telefonisch toe. “Alleen de reconstructie van de N280 in Midden-Limburg kost al honderd miljoen.” De provincie Limburg zal van het geld uit Den Haag dan ook niks nieuws realiseren, maar steekt het in  projecten die al lopen. “Wij investeren continu in de veiligheid van onze wegen.”

Lees ook: 'Dodenwegen' gaan op de schop

In Limburg zijn er jaarlijks ongeveer 50 verkeersongelukken met dodelijke afloop. “Het lijkt nu alsof de minister dat probleem even gaat oplossen. Maar daar is echt wel meer voor nodig.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen