Receptie Mecc standby voor melding overlast muziekfeesten

Print
Receptie Mecc standby voor melding overlast muziekfeesten

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Met twee muziekfeesten in mei op komst, die tot ver na middernacht duren, laat het Mecc in een brief aan omwonenden weten dat geluidoverlast niet kan worden uitgesloten. Bij overlast is tijdens deze evenementen de receptie telefonisch te bereiken voor meldingen.

Het gaat om de houseparty Fout en Stout, die op vrijdag 11 mei duurt tot 4 uur 's nachts, en om artiestenparade Night of the Stars, die de avond erna tot 2 uur 's nachts duurt.

Vergunning verleend
Het Mecc meldt nadrukkelijk dat om evenementen gaat waarvoor de gemeente vergunning heeft verleend. Daarin zijn onder andere voorwaarden opgenomen over het maximale geluidsniveau.

Regen aan klachten
Beide feesten vinden plaats in de Noordhal. Afgelopen december vond in de Zuidhal het dance-event Essentials plaats. Dat leverde een regen aan klachten op van omwonenden. Het Mecc meldt dat het dergelijke feesten met harde basdreunen niet meer in die hal wil programmeren. Uit geluidsmetingen in februari van dit jaar bleek dat de Zuidhal niet geschikt is voor dance-events, zo liet directeur Rob van de Wiel onlangs aanwezigen op een informatie-avond weten.

Calamiteitennummer
Omwonenden die bij de komende muziekfeesten overlast ervaren, kunnen tijdens deze evenementen bellen met het calamiteitennummer van het Mecc: 043-3838383.

 

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen