Heerlense coalitie rond: zes wethouders

Print
Heerlense coalitie rond: zes wethouders

Afbeelding: De Limburger

Met een brede coalitie van SP, OPH, VVD, D66, CDA en GroenLinks gaat Heerlen de komende raadsperiode in. De coalitie levert zes wethouders.

"Heerlen staat de komende jaren voor enorme opgaves en de nieuwe coalitie heeft grote ambities. Daarom kiezen we voor zes wethouders, die samen 5,1 fte kosten", aldus SP-fractievoorzitter Ron Meyer die de coalitieonderhandelingen leidde.

Nieuwe wethouders
Peter van Zutphen en Jordy Clemens blijven wethouder voor de SP. Ook VVD’er Martin de Beer blijft de portefeuille werk en economie doen. Nieuwe wethouders zijn CDA’er Charles Claessens, Frank Simons en Adriane Keulen voor de Ouderenpartij Heerlen.

In een verklaring zegt de coalitie te staan voor “een sociale, levendige stad, waar iedereen mee kan doen en die bereid is moedige en onorthodoxe keuzes te maken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →