Heerlense coalitie rond: zes wethouders

Print
Heerlense coalitie rond: zes wethouders

Afbeelding: De Limburger

Met een brede coalitie van SP, OPH, VVD, D66, CDA en GroenLinks gaat Heerlen de komende raadsperiode in. De coalitie levert zes wethouders.

"Heerlen staat de komende jaren voor enorme opgaves en de nieuwe coalitie heeft grote ambities. Daarom kiezen we voor zes wethouders, die samen 5,1 fte kosten", aldus SP-fractievoorzitter Ron Meyer die de coalitieonderhandelingen leidde.

Nieuwe wethouders
Peter van Zutphen en Jordy Clemens blijven wethouder voor de SP. Ook VVD’er Martin de Beer blijft de portefeuille werk en economie doen. Nieuwe wethouders zijn CDA’er Charles Claessens, Frank Simons en Adriane Keulen voor de Ouderenpartij Heerlen.

In een verklaring zegt de coalitie te staan voor “een sociale, levendige stad, waar iedereen mee kan doen en die bereid is moedige en onorthodoxe keuzes te maken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen