Juridische stappen tegen tram Maastricht-Hasselt

Print
Juridische stappen tegen tram Maastricht-Hasselt

Een digitale impressie van de tramlijn. Afbeelding: De Lijn

Verschillende bewoners van de Van Hasseltkade in Maastricht hebben bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het aangenomen bestemmingsplan voor de tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

De Van Hasseltkade geldt in het nieuwe bestemmingsplan als vertrek- en eindpunt van de sneltram, waar dat aanvankelijk was gepland bij het NS-station in Wyck.

Spoorbrug
Die wijziging moest volgens het stadsbestuur worden doorgevoerd, omdat de Wilhelminabrug bij nader inzien niet bestand bleek tegen de tram. De buurt is het daar evenwel niet mee eens, en wijst erop dat de bestaande spoorbrug een veel beter alternatief is. Door de tram daaroverheen te laten rijden, zo stellen de omwonenden, wordt én het NS-station alsnog bereikt, is er sprake van grotere reizigersaantallen, en is er sprake van veel minder overlast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen